۲۵ آذر ۱۳۸۲، ۱۰:۲۱

تهيه كننده مسابقه « ستاره ها » در گفت و گو با "مهر ":

برنامه هاي مسابقه و سرگرمي با محدوديت هاي فراواني مواجه هستند

وجود محدوديت هاي مختلف در اعطاي جايزه ، طرح سوال ها ، نوع شوخي ها و ساير مولفه هاي توليد يك مسابقه ، مشكل اصلي برنامه هاي مسابقات و سرگرمي تلويزيون در ايجاد جذابيت است.

حسين فردرو تهيه كننده با سابقه برنامه هاي مسابقه و سرگرمي در تلويزيون، درباره وضعيت وشرايط توليد اين گونه برنامه ها درگفت و گو با خبرنگار هنري " مهر" گفت:  برنامه هاي مسابقه و سرگرمي در تلويزيون را مي توان به سه گروه تقسيم بندي كرد كه شامل مسابقات تلفني با مدت زماني كوتاه، مسابقات سريالي و جُنگ ها مي شود. مسابقات تلفني  به صورت ميان برنامه و در مدت زماني بين 30 تا 50 دقيقه اي پخش مي شود كه به همين خاطر در اين بحث جاي ندارند و فقط مسابقات سريالي و جُنگ ها هستند كه مي توان در مورد كيفيت و شرايط اجراي آنها صحبت كرد.
وي خاطر نشان ساخت:  «جُنگ» ها در دنيا با عنوان « شو» پخش مي شوند، هر چند كه ساختار اصلي آنها شبيه به هم هستند     از نظر مضمون تفاوت هاي اساسي با يكديگر دارند. اين گونه برنامه ها به صورت تك قسمتي و به عنوان برنامه هاي مناسبتي پخش مي شوند كه به همين خاطر از روي آنها به آساني گذر مي شود و كمتر در مورد كيفيت آنها بحث به ميان مي آيد. در    حاليكه به علت تعداد به نسبت زياد، اين برنامه ها بسيار حايز اهميت اند.  مشكل اصلي در راه توليد اين گونه برنامه بودجه و  شكل اجرا است. به اين مفهوم كه با وجود افزايش قابل توجه بودجه اين گونه آثار، دعوت از هنرمندان مشهور هزينه زيادي را براي برنامه در بر خواهد داشت. از طرف ديگر، برخي از خوانندگان معروف فقط با حضور اركستر خود حاضر به اجراي برنامه هستند كه محدوديت در پخش تصوير ساز حتي اگر هم اركستر دعوت شود، برنامه را از اهميت و ابهت مورد نظر دور   مي كند.
اين تهيه كننده جشن هاي مناسبتي و جشن عيد نوروز در ادامه تاكيد كرد:  اجراي چهارمين جشنواره سيما كه با حضور دو اركستر بزرگ سنتي و سازهاي جهاني برگزار شد، به خوبي نشان مي دهد كه استقبال و توجه خوبي از سوي مخاطبين به اين گونه آثار وجود دارد، اما شيوه اجرا و ارايه است كه ميزان جذب و استقبال مخاطب را مي تواند معين كند. در اين گونه برنامه ها صدابرداري و نورپردازي از شرايط ويژه اي بايد برخوردار باشد كه بسيار هزينه بر است و با وجود آنكه تلويزيون طي چند سال گذشته بودجه اين آثار را از «ج» و « د» به گروه توليد برنامه هاي « ب » ارتقاء داده است، اما همچنان مشكل كمبود بودجه به قوت خود باقي است.
فردرو در ادامه به تشريح شرايط ساخت مسابقه هاي سريالي پرداخت و توضيح داد:   برنامه هاي مسابقات و سرگرمي در دنيا بسيار جدي گرفته مي شود و سازندگان آن به طور مداوم در صدد نوآوري و خلاقيت هستند تا ضمن حفظ كليشه هاي آشنا براي مخاطب او را با دكور، موسيقي، سوالات جديد و شيوه اجراي تازه تري غافلگير و جذب نمايند. بعد از برگزاري «مسابقه بزرگ» تلويزيون كشور ما هم رويكردي ديگر به اين گونه برنامه ها داشت. اما يكي از عواملي كه موجب ايجاد جذابيت در مسابقه مي شود، جايزه است كه در بودجه مسابقات اصلا" لحاظ نمي گردد. از طرف ديگر،  در دنيا براي تامين اين بودجه به سراغ شركت ها مي روند تا به وسيله  اهداي محصولات خود يا مبلغ مسابقه از اين برنامه ها حمايت كنند. اما در كشور ما  بخش بازرگاني در صورتي اجازه حضوريك شركت و به همراه ذكر نام آن شركت را مي دهد كه  موسسه دو برابر هزينه تبليغ را بپردازد كه اين مساله باعث مي شود بيشتر شركت ها از انجام اين كار سر باز بزنند.
تهيه كننده مسابقه ستاره ها در خصوص تقليد مسابقه هاي توليد شده در كشور از نمونه هاي موفق آن در خارج از كشور، يادآور شد:  اگر الگو برداري مناسب صورت بگيرد نه تنها اين  بد نيست كه مي تواند راهگشا باشد و اين مساله اي است كه در تمامي كشورهاي جهان انجام مي گيرد. زيرا اگر كسي بخواهد يك مسابقه كاملا" ملي تهيه و توليد كند، بايد قبل از اجرا و ضبط    پژوهش كاملي در زمينه نوع و ميزان مخاطبان صورت بدهد كه اين امر نيازمند بودجه اي دو برابر توليد مستقيم اثر است.  بنابراين يك تهيه كننده مجبور مي شود به سراغ مسابقات موفق جهاني برود. البته اين كه تقليدي صرف صورت بگيرد هم كاملا" اشتباه است.
وي تاكيد كرد:  در يكي از مسابقه هاي گروه كودك و نوجوان، كه از برنامه اي معروف تقليد كرده است، توليد كنندگان  بي آنكه متوجه باشند حتي دكور برنامه را هم عين به عين اجرا كرده اند. در حالي كه اين موضوع را نمي دانند كه مسابقه مورد نظر كه در بيشتر كشورهاي عربي هم اجرا مي شود، به وسيله طراح و گروه اصلي توليد آن كه در انگلستان هستند، به اجرا در مي آيد و حتي پولي هم به شبكه مورد نظر داده مي شود و چون مي خواهند همه اين مسابقات در يك راستا و داراي استاندارد و مشخصه اي ويژه و متمايز باشند، صحنه آن را به يك شكل خاص ارايه مي كنند.
کد خبر 44683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha